Şimdi Ara

Başkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet soru yukarda sizce nasıldır imkanları öğrenci profili.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Başkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

Başkent Üniversitesi'nin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, sektörün ihtiyaçlarına uygun, donanımlı bilgisayar mühendisleri yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitim programı sunmaktadır. Başkent Bilgisayar Mühendisliği, öğrencilerine sağlam bir teknik temel ve güncel bilgi birikimi kazandırmayı hedeflemektedir.

Eğitim Programı

Başkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği programı, öğrencilere bilgisayar sistemleri, yazılım geliştirme, algoritmalar ve veri yapıları gibi temel bilgisayar mühendisliği konularında kapsamlı bir eğitim vermektedir. Ayrıca, yapay zeka, makine öğrenimi ve siber güvenlik gibi ileri düzey konularda uzmanlaşma olanakları sunmaktadır.

Kariyer Fırsatları

Başkent Bilgisayar Mühendisliği mezunları, yazılım geliştirme, donanım tasarımı, veri bilimi ve siber güvenlik gibi çeşitli alanlarda kariyer fırsatlarına sahip olmaktadırlar. Mezunlar, teknoloji devlerinden start-up'lara kadar pek çok kuruluşta çalışabilmektedirler.

Akademik Kadro

Başkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, alanında uzmanlaşmış akademisyenlerden oluşan bir kadroya sahiptir. Öğretim üyeleri, öğrencilere hem teorik bilgiyi hem de pratik deneyimi aktarmaktadırlar.

Laboratuvar Olanakları

Başkent Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, öğrencilerin pratik becerilerini geliştirmeleri için son teknoloji laboratuvarlar sunmaktadır. Öğrenciler, donanım testi, yazılım geliştirme ve veri analizi gibi çeşitli projeler üzerinde çalışabilmektedirler.

Yorumlar

Başkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, öğrenciler tarafından olumlu yorumlar almaktadır. Öğrenciler, nitelikli öğretim üyelerinden aldıkları eğitimi, iyi donanımlı laboratuvarları ve kariyer fırsatlarını takdir etmektedirler.

Başkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği hakkında daha fazla bilgi edinmek için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up upu up up
  • kapow kullanıcısına yanıt
    Abicim Allah'ın sevdiği kuluymuşsun ki ben bu konuyu görebildim ve sana yardım edebiliyorum.Sana şunları söyleyebilirim çünkü ben orada okudum.Ve bilgisayar mühendisliğinde de benim arkadaşlarım vardı.Ben de mühendislik okudum başkentte,senden sadece bana güvenmeni istiyorum,yazdıklarımın hiç birinde ne çıkar ne karalama hiç bir şey yok.Ve bilgisayar mühendisliğinde 3.70 gibi ortalamayla mezun olmuş biri benim arkadaşımdı.
    Öncelikle ingilizcen çok kötüyse bu okula asla gelme,çünkü verilen ingilizce eğitimi bu okulda hiç iyi değil.Sonraki senelerde çok acısını çekersin,sivrilemezsin,sadece bu okuldan dümdüz mezun olursun.
    Bu bölümde sadece bir tane kral hoca tanıyorum,hatta kitabı da var piyasada Muhammet Yorulmaz,bu hoca dışında öyle ahım şahım hocalar tanımıyorum bu okulda.
    3.70 ortalamayla mezun olan arkadaşımı öyle her yer havada kapmadı,odtü teknokent gibi bir yerde arge firmasında çalışıyor.
    Sitesine bakarsan bitirme projelerini görebilirsin bölümün,parmak iziyle oy vs vs.güzel projeler var,ama bu 10 projede 1 tane böyle güzel proje çıktı.
    Okul sistemine gelirsen; eşşek değilsen elbet zamanında mezun olursun,çünkü yaz okuluydu,büttü adamlar senin dersleri geçmen için ellerinden geleni yapıyorlar.
    Sosyal ortamında para ve popülerlik konuşur,öyle devletteki gibi içten arkadaşlıklar,ömür boyu sürecek dostluklar pek bulamazsın.Bulsan bile 1 elin parmağını geçmez.
    Okulun servis hizmeti bedava tunus ve sıhhıyeden kalkar her saat başı. Haftasonları sadece sıhhiyeden kalkar.
    Hocaları bulabilirsen,çatttt diye odasına girebilirsin ve hemen hocalara ulaşabilirsin,o konuda bir sıkıntı yok.
    Yemekhanede yemek tabldot şeklindedir,7-8 liradır ve mühendisliğin teras kafesi vardır,burada da yemekler restaurant usülü 15-20 liradır.
    Bu okulun labaratuvar olanakları bok gibidir,görüntüde vardır ancak istediğin zaman ulaşamazsın,giremezsin,girsen bile istediğin gibi kullanamazsın.
    1.sınıfta görürsün; fizikteki basit formülden bile haberi olmayanların var olduğunu,acı ama gerçek bu adamlar 8 senede bile mezun olamazlar.
    Okul daha çok karı-kız peşinde koşma yeri gibidir.Böyle bilim irfan yuvası gibi bir yer olduğunu zannetme,okulun hocaları iyidir ancak okulu kötü yapan içindeki öğrencilerdir.
    geçen yıllardaki sıralamalara bak,gittikçe bölümün başarı sırasının hızla düştüğünü görürsün.2008-2009 lu yıllarda bu okul çok zeki öğrencileri almıştır ancak git gide kalitesini düşürerek,200 bininci adamı bile bünyesinde barındırmaktadır bünyesinde.
    Bu okulun mühendisliğinin sınavları Odtü kıvamındadır ancak yukarıda da bahsettiğim gibi labaratuvar olanakları pek yoktur.Yani sadece teoride kalırsın bir çok şeyde.
    Bir de abicim okulda gezebileceğin,çimlere uzanabileceğin pek alan yoktur.Olan çimlere de zaten iktisat,işletmeciler haftalık ders programı hafif olan bölümdeki öğrenciler gelir oturur, mühendislikteysen anca dersi falan asarsan oturabilirsin.
    Okulun spor salonu küçücüktür,yani fitness-body yapabileceğin çok küçük bir salon var,bazı zamanlar makine eksikliği ve kalabalıktan dolayı,body yaparken milletin birbirine ters ters baktığı zamanlar çok olmuştur.
    Hadi kıyak geçeyim kız konusunu da söyleyim senin için:)))),kızlar daha çok tiki dediğimiz tayfadandır.Yani janjanlı,parlak,simli,marjinal şeyleri giymeyi çok severler.Ama iki kelime konuşayım desen,Allah benim bin belamı versin ben niye bu salaklarla konuşuyorum dersin.Hayattan kopukturlar,ülkenin olaylarıyla pek ilgilenmezler,sadece giyim,kuşam,hava atma konusunda uzmandırlar.Ama hakkını yemeyeyim çok azınlıkta olsa da hem güzel,hem tatlı,hem ne konuşacağını bilen kızlar da vardır ama bu çoooooooook azınlıkta bir miktardır.
    Zorunlu olan edebiyat,inkilap derslerinde falan millet arka sıralarda kaynatmayı çooooook sever,hocalar da buna ayak uydurmaya çalışır.Zaten edebiyatı falan boşver sen mühendissin.
    Bir de son olarak okulun az aşağısına bir alışveriş merkezi ve benzin istasyonunun yanına çok pahalı bir kafe açılmıştır.
    Ayrıca bu okulun yurdu senelik 6-7 bin civarıydı,odada buzdolabı,tezgah gibi şeyler yoktu.
    bu okulun mühendisliğinden mezun olduktan sonra yurtdışı gibi hayalin varsa;İngilizcen şimdiden çoooooook iyi olmalı ve orta üstü bir dereceyle mezun olmalısın.Örneğin 4 üzerinden 2.80-2.90 gibi

ABİCİM BU YAZDIKLARIMIN HİÇBİR AŞAMASINDA ABARTI, MABARTI YOKTUR.SADECE GERÇEKLERİ YAZDIM.Tercihini çoook iyi yap,hadi eyvallah

• bokuçıktı B kullanıcısına yanıt
    Çok saol hocam ne iyi adamsın sen baya uğraşmıssın.
  • bokuçıktı B kullanıcısına yanıt
    Büyük bir hatadan döndürdün beni hocam çok sağol valla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thephantomoftheopera kullanıcısına yanıt
    aaa hocam siz nereye düşünüosunuz
    Ben değil de ailem yaz diyordu hocam tam burslularını. Çoğu tutuyor. Ben pek iyi duymamıştım. Şimdi arkadaş yazınca da emin oldum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Aynı durumdayız hocam çankayaya ne dion
    NE DEMEK KARDEŞLERİM,SİZİN HİÇ BİRİNİZİ TANIMAM ETMEM,AMA 18 YAŞINDAKİ GENÇLERİN HAYATLARINI EN VERİMLİ GEÇİRECEKLERİ YILLARDA,HEM EĞİTİM AÇISINDAN HEM SOSYAL AÇIDAN KENDİLERİNİ KEŞFEDECEKLERİ YILLARDA,BİLDİĞİM GERÇEKLERİ SİZDEN SAKLAMAK İSTEMEDİM.ÇÜNKÜ SİZİ GÖRÜNCE, 18 YAŞINDAKİ HALİMİ GÖRDÜM.AYRICA ŞUNU DA SÖYLEYİM BEN DE 2.90 GİBİ BİR ORTALAMAYLA MEZUN OLDUM YANİ BOMBOŞ BİR ADAM DEĞİLDİM.BENİM BU YAZDIKLARIMIN ZERRESİNE KADAR GÜVENEBİLİRSİNİZ.ŞUNLARI DA SÖYLEYİM; SAĞLIK ALANINDAKİ BÖLÜMLERDE ÖRNEĞİN TIPTA,DİŞ HEKİMLİĞİNDE OKUL ÖYLE AHIM ŞAHIM ETKİLİ DEĞİLDİR ÖĞRENCİ ÜZERİNDE SONUÇTA HACETTEPEDE DE BÖBREK BÖBREKTİR,ATATÜRK TIPTA DA BÖBREK BÖBREKTİR. ANCAAAAAAK MÜHENDİSLİKTE OKUL ACAYİP ETKİLİDİR ÖĞRENCİNİN ÜZERİNDE.YANİ MÜHENDİSLİKTE DEVLET ÜNİSİ SEÇMEYE ÇALIŞIN.BAŞARI SIRALARINIZ ÇOK DÜŞÜKSE BİLKENT GİBİ,TOBB GİBİ YERLERE PARALI GİTMEYE ÇALIŞIN.HİÇ BİRİ OLMUYORSA YEMİN EDİYORUM MÜHENDİSLİĞİ YAZMAYIN BİR SENE DAHA DENEYİN.YANİ 4.SENEM OLSA VE KÖTÜ BİR OKULDAKİ MÜHENDİSLİKTEN BAŞKA ŞANSIM YOKSA,İNANIN 5.SENEYİ DENERDİM.ÇÜNKÜ ORDA 1 SENE VE BİRAZ MADDİYAT KAYBEDİYORUM,AMA DİĞER TARAFTAN 10 LARCA YILIMI KAYBEDİYORUM EĞER O KÖTÜ OKULA GİDERSEM.SEÇİMİNİZİ ÇOK İYİ YAPIN KARDEŞLERİM.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ;BAŞKENTİN DE BAYA BİR UZAĞINDADIR.AVANTAJLARI YÜZDE YÜZ İNGİLİZCE EĞİTİMİ VERMESİ VE LABARATUVARDAKİ ALETLERİN VS DAHA YENİ OLMASIDIR.ANCAK LABARATUVARI FALAN İSTEDİĞİNİZ ZAMAN KULLANDIRIYORLAR MI BİLMİYORUM.ÇANKAYA ÜNİNİN TANITIM GÜNLERİ VARDI,BEN BU DEDİKLERİMİ ARKADAŞIMLA BİRLİKTE TANITIM GÜNLERİNE GİTTİĞİMDE ÖĞRENDİM.ZAMANINIZ VARSA ÇANKAYA ÜNİNİN TANITIM GÜNLERİNE GİDİN,SİZE LABLARI,OKULU FALAN BİR GEZDİRSİNLER.ANCAK OKUL ORTAMI AYNI BAŞKENT GİBİ BUNU BİLİN.VE ÇANKAYA ÜNİNİN SERVİS İMKANLARI, BAŞKENTİNKİNDEN DAHA KÖTÜ.VE ÇANKAYA ÜNİ ESKİ ANKARALIYSANIZ BİLİRSİNİZ,ARI OKULLARININ VE ARI DERSHANELERİNİN ÜNİVERSİTE FORMUDUR.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.